Första sidan

Information om spelsidorna

På spelsidorna finns tidsfördriv för alla åldrar. Sidorna är lätta att använda. Största delen av spelsidornas innehåll fungerar med mellanslags- och entertangenterna eller med motsvarande manöverkontakter.

På sidorna finns 

  • spel
  • uppgifter
  • berättelser och fakta i lättläst form
  • verktyg.

Spelen kan användas som hjälpmedel vid inövning av samspel och kommunikation samt alternativa och kompletterande kommunikationsmetoder (AKK): bilder, bliss symboler eller tecken. Man kan lyssna på texter i lättlästa berättelser.

Manöverkontakter eller andra brytare kan anslutas till datorn med en adapter. Om spelprogrammet inte reagerar på mellanslags- eller entertangenten, kan man klicka på musen i spelfönstret.

Om du har en berättelse som du vill publicera på spelsidorna, kan du kontakta papunet[at]kvl[dot]fi.

Spelsidans symboler

Symbolerna gör det lättare att bläddra i spelutbudet och att välja spel som också kan styras med manöverkontakter eller pekskärm. Du hittar symbolerna i spelfönstrets högra kant.

 rulla upp 

 rulla ner

 lyssna på texten

byt till STORA BOKSTÄVER/små bokstäver

 visa spel som fungerar med manöverkontakter (mellanslags- och entertangenter)

Spelens symboler

instruktioner

 bakgrundsljuden av

 bakgrundsljuden på

 lyssna på texten

 förstora fönstret

 stäng

föregående sida

 nästa sida

 tillbaka till början eller spelmenyn

inställningsmeny (Nybörjarspel)

 

Spelens tekniska egenskaper

För att garantera att spelsidorna fungerar, rekommenderar vi att du använder de nyaste versionerna av webbläsarna. Spelen fungerar åtminstone i följande kostnadsfria webbläsare: Mozilla Firefox (alla versioner), Microsoft Internet Explorer (åtminstone version 8), Google Chrome och Apple Safari.

Alla spel fungerar i pekdator.

Spelsidans material

Spelsidornas upphovsrätter är skyddade. Man får inte ens delvis kopiera bild- och ljudmaterialet eller använda det för kommersiella ändamål. Följande bildbankers material används med tillstånd:

ARASAAC Symbols

Mulberry Symbols

Sclera Symbols